Watu Ngadek

Watu Ngadek – Gambar-gambar dari selfies yang unik seolah-olah menjadi tempat mesti ada di mana-mana tujuan mana-mana destinasi pelancongan. Foto selfie unik akan menjadi foto bergaya di media sosial, terutamanya Instagram. Banyak pelancong asing di luar bandar dan di luar negara yang memburu tarikan pelancong yang unik, terutamanya tempat selfie. Mengambil gambar dan kemudian menyiarkannya di media sosial seolah-olah menjadi perkara yang sangat keren untuk dilihat. Diiringi oleh latar belakang di mana pemandangan indah hati menenangkan akan menghiasi setiap bingkai di akaun Instagram mereka.

Hutan Pinus Pengger merupakan salah satu destinasi pelancongan di Kecamatan Dlingo Kabupaten Bantul, Kota Yogyakarta yang menawarkan tempat menarik untuk foto-foto selfie. Hutan ini juga dilengkapi dengan deretan pokok pain dengan tanaman hijau yang indah. Salah satu tempat yang menjadi tempat selfies sejuk sambil menunggu matahari terbenam, nama tempatnya adalah bahawa ia tidak berfungsi. Watu Ngadek Jogja atau juga dikenal sebagai batu berdiri berbentuk gundukan yang sangat besar sehingga kita dapat menikmati pemandangan alami dari atas. Bentuk kontur batu itu mempunyai bentuk yang serupa dengan batu vulkanik yang sama seperti di Gunung Purba Batur. Wisata Watu Ngadek di penggerek hutan pinus Jogja sering menjadi salah satu tempat paling banyak dikunjungi oleh para pelancong. Batu unik ini terletak di puncak tebing dan berada di jurang yang tinggi.

Dari puncak tarikan wisata ini, Anda dapat melihat daya tarik alam yang indah di atas ketinggian bukit serta berada di bukit Kediwung. Pesona dari puncak bukit batu adalah salah satu tempat foto yang unik dan mempunyai pemandangan yang eksotik. Terutama pada waktu awal pagi atau bahkan pada waktu senja, daya tarikan semula jadi yang dirasai akan terasa sangat alami. Anda akan sangat kagum oleh keagungan penciptaan Yang Mahakuasa apabila anda melihat keindahan alam ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *