Upside Down World

Apa yang berlaku jika dunia dibalikkan, bagaimana kita akan menginjak kaki di bumi? Mesti rumit betul? Tetapi ternyata ada satu tempat wisata yang menarik yang dapat dikunjungi saat berlibur ke Yogyakarta. Tempat di mana dunia akan merasa terbalik, iaitu di Upside Down World yang telah dibuka secara rasmi sejak Julai 2016.

Tempat pelancongan yang unik ini terletak di Jalan Utara Ringroad No. 18 Maguwoharjo, Depok, Sleman. Seperti World Upside Down di Bali dan di Bandung, terdapat banyak bilik yang diatur sedemikian rupa sehingga anda boleh mengambil gambar dalam pose yang unik, seolah-olah terbalik. Tarikan pelancong ini terletak di tingkat bawah Bangunan Umar Kayam, Pasar Seni XT-Square, Yogyakarta.

Membentangkan pemandangan 3-dimensi yang kelihatan begitu nyata sehingga anda boleh mengambil gambar dengan imej latar belakang yang kelihatan nyata. Trik mata yang sangat luar biasa. Di lokasi pelancong ini terdapat sebuah kenderaan baru bernama D’walik yang memaparkan beberapa bilik dengan konsep terbalik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *