Ayunan Langit Waturajan

Sesungguhnya tidak ada yang salah kerana bahagian pasaran berbeza. sudah tentu kehadiran “tempat pendua” tempat pelancongan yang membuat pelancong tempatan sangat gembira kerana mereka tidak perlu pergi jauh ke bandar-bandar lain untuk mendapatkan sensasi pelancong yang serupa.

Sekarang selepas jawatan tontonan dan rumah hobbit, kini terdapat tempat pelancongan baru yang arus perdana tetapi anda mesti mencubanya. Adakah Watu Jaran kulonprogo Sky Swing yang sedang dimuat naik di Instagram minggu ini. Sky Swing Spot ini menggunakan ayunan di Lembang atau di Bulu Hill malang di sana.

Selain mempersembahkan pandangan yang unik di pergunungan, “menjual” utama di Sky Swing ini tentu saja merupakan tarikan pelancong yang sangat mencabar untuk adrenalin. Baru dibuka pada bulan Jun 2017, para pelancong boleh mencuba Waturajan Sky Swing yang terletak di Desa Pelancongan Purwosari, Girimulyo, Kulonprogo. Tempat pelancongan unik ini mencabar pelawat untuk menguji adrenalin dengan barayun pada ketinggian kira-kira 600 masl.   Ia akan sangat menyeronokkan dengan sensasi yang membuatkan anda teruja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *